.
Реклама 728x90

5 Съвета - "Как да напишете перфектната статия"

Публикувано на
 • събота, 14 януари 2012 г.
 • от
 • VENDO Sotirov
 • в
 • Категории: , ,
 • Имате история, която искате всеки да види. Но как да привлечете погледи точно към вашия блог? Идеалната статия, зависи не само от доброто съдържание. Всъщност, начинът по който подреждате публикацията, може да се окаже много по-успешен за привличане на аудитория, отколкото съдържанието. Читателите дори може да не осъзнават, че харесват публикацията, заради начина по който изглежда. Но именно добре организираната и с приятен външен вид, статия, може да им помогне да продължат да четат .
  Това са петте неща, който могат да превърнат написаното от вас, в една от най-четените блог публикации:

  1. Изберете съвършеното заглавие

  Да започнете със съблазнително заглавие, е най-важната част от вашата публикация. Искате читателите лесно да открият вашата статия. Изберете заглавие, което сте сигурни че ще отговаря на това, което търси читателя. Това което е актуално днес, където всяко интернет преживяване започва с Google.

  Идеалното заглавие трябва да е забавно, смешно, иронично или да провокира спор, но да не се отклонява от темата, която ще засегнете.

  2. Ясно изразено съдържание

  Съвършената пуликация трябва да забавлява читателя с написаното. Противно на филмите или романите, тя не трябва да обръща прекалено внимание на детайлите и да се движи бавно. Интернет читателите бързо се разсейват, за това бъдете сигурни, че започвате с привличащ вниманието параграф, който ще ги въведе в статията и ще ги убеди, че са дошли на правилното място. Опитайте се да не правите съдържанието прекалено дълго. Тема под 1000 думи е добра, а ако е между 500-800 е идеална.

  3. Направете списък

  Най-добрия начин да следвате съдържанието и да го подредите във вашата статия, е като си направите списък. Много добре изглежда съдържание, което е подредено в подточки и всяка стъпка е номерирана. Класации от рода на „10-те най-..” привличат вниманието на читателя и той с интерес проследява написаното от началото до края. Списъците, също така правят статията организирана и ясно показват, кои са ключовите й моменти.

  4.Включете Мултимедия

  Дори писането ви, да е най-доброто в мрежата, добавянето на изображение или видео, потдържа темата интересна и е решаващо за разчупването на текста. Ако например пишете публикация за пътуване, атрактивни снимки с дестинацията са задължителни. Мултимедиите съживяват статията ви и могат да се окажат от решаващо значение, при избора на читателя, да обърне внимание точно на вашата тема.

  5. Бъдете оригинални

  Направете публикацията си уникална! Не пишете това което пишат всички останали. Добрата публикация ще накара своята аудитория да спре за момент и да се замисли над написаното. Тя може да провокира емоция и дори да накара хората да я обсъждат по между си. Ако статията ви има коментари от читатели, то ще сте сигурни, че сте дали на аудиторията си, нещо което да обсъжда.
  -
  Може перфетната публикация да започва със завладяващо съдържание, но има още няколко неща за да получите правилната формула за успех във вашия блог. Следвайте тези пет стъпки следващия път, когато пишете статия и ще забележите разликата.

  Източник: Събуди се с идея

  Реклама 468x60
   
  Copyright (c) 2010-2011 Blogger Ninja
  Съдържанието на този блог ползва условията на Криейтив Комънс лиценз.